Splošni pogoji
Prevoz Ljubljana Brnik 25 Eur, prevoz, transfer, prevozi na relacije, Brnik taxi
, taxi Brnik, privatni prevoz, deljeni prevoz, skupinski prevozi, kombi prevoz
Ljubljana airport transfer, shuttle, transfer, shuttel, Ljubljana Airport

 

IZVAJALEC STORITEV  Prevozi Tima d.o.o 

 ( v nadaljevanju teksta izvajalec)
Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana
DDV SI 59399562

 

1.         IZVAJALEC

Izvajalec izvaja storitve z vozili po veljavnih predpisih, ki urejajo področje storitev. Skladno s tem izda splošne pogoje storitev, ki so temelj sleherne storitve. Izvajalec se ne obvezuje voziti vinjenih oseb, oseb z posebnimi potrebami ( potrebno spremstvo bolničarja...). Izvajalec ni dolžan opraviti prevoza mladoletne osebe če le ta nima podpisa od staršev ali s seboj skrbnika!

 

2.         NAROČNIK

Naročnik je vsaka stranka, pogodbena stranka oz. naročnik storitve iz ponudbe izvajalca.
Naročnik prevoza koristi kapacitete vozila skladno s specifikacijo navedeno v splošnih pogoj. Izvajalec ni obvezen nuditi storitev nikomur, ki ne soglaša s temi splošnimi pogoji.

 

3.         REZERVACIJA / POTRDITEV REZERVACIJE

Rezervacija je potrjena, ko izvajalec naroči prevoz in preda naročniku vse potrebne podatke.
Potrjena rezervacija vsebuje: ime/ priimek naročnika, željeni naslov, relacijska pot, kontaktni mobitel  ter število oseb. Veljavne so le tiste rezervacije, katere  izvajalec telefonsko ali še raje pisno potrdi. Rezervacije za letališča:  Ronchi, Treviso, Marco Polo ( Benetke), Dunaj, Munchen, Salzburg, Gradec,  Zagreb sprejemamo samo v pisni obliki! Obvezen podatek pri naročilu storitve je tudi dosegljiv kontaktni telefon stranke. Pri čarterskih letih morajo biti potniki po pravilih agencije na letališču 2 ( dve ) uri pred odhodom letala in ne glede na to, da nekatere stranke tega ne želijo upoštevati- delamo po pravilih in izberemo čas odhoda tako, da so stranke 2 uri pred odhodom letala na letališču! Jemljemo si pravico kot izvajalec, da, če stranka ne želi rezervacije dati v pisni obliki  - da zadevo oziroma rezervacijo zavrnemo oziroma je ne potrdimo . Nepotrjena rezervacija za izvajalca ni zavezujoča. Pri sami rezervaciji si lastimo pravico stranko tudi naprositi za skeniran vaucher- oziroma vpogled v številko leta , če se nam to zdi potrebno.


Rezervacija:

Transfer pomeni cenovno ugoden prevoz, pri takem  prevozu pride do združevanja potnikov, čakanja ter postankov na posameznih naslovih.
Ura odhoda / prihoda se prilagaja ostalim potnikom, ki so tudi rezervirali prevoz oziroma transfer.  Cene podane na ceniku za transfer, torej plačilo po osebi-  veljajo le v primeru da je v kombi vozilu vsaj minimalno že naročenih 7 oseb za določeno relacijo! V primeru da za transfer ni rezerviranih dovolj potnikov vam ponudimo individualen prevoz. Pri storitvi transfer stranko opozorimo da je na dogovorjenem naslovu že 5 minut pred naročenim časom odhoda, transfer stranko čaka največ in samo 5 minut!

Individualen prevoz potnikov oziroma strank pomeni prevoz samo določenih oziroma naročenih strank, pri takem  prevozu NE pride do združevanja potnikov . Ura odhoda / prihoda in lokacija odhoda / prihoda se prilagaja izključno naročniku individualnega prevoza.

 

4.         NAROČILA IN POGOJI PLAČILA

Naročila : stranke lahko svojo rezervacijo izvršijo po e pošti ali telefonsko. Potnik ob rezervaciji sporoči željeno uro odhoda / prihoda (podatek od kod prileti letalo ter številko leta ), ime -priimek, vstopno lokacijo, število oseb ter kontaktni telefon. Pri rezervaciji poti iz letališča na željeni naslov voznik potnika počaka s tablico, na kateri je dogovorjen pozdravni znak ( logotip ali ime/priimek stranke) ali naša tablica podjetja - tablica TIMA.
Stranke se pričaka na izhodu terminala za prtljago v letališki stavbi.

 

5.         PLAČILO  STORITVE

Plačilo  (gotovinsko plačilo ) se za krajše relacije- do 50 km v okolici Ljubljane  izvrši neposredno ob koncu same vožnje. Če je relacija daljša od 50 km si izvajalec lasti pravico ali  vzeti akontacijo vnaprej ali vnaprej poračunati v celoti fiksno - dogovorjeno ceno prevoza.
Odstopanja so le pogodbene stranke, katere naročajo storitve izvajalca za svoje stranke.
V tem primeru je že pred opravljenim prevozom potrebna prejeta naročnica / pogodba podjetja ter pisno naročilo v obliki e-pošte. Pogodbeniki so upravičeni do plačila računa v dogovorjenem roku ( po pogodbi ) ali datumom določenim na izdanem računu.

 

6.         VARNOST IN ODGOVORNOST

Vsa vozila imajo licenco za prevoz potnikov, vsi vozniki morajo imeti veljavno vozniško dovoljenje ter ne smejo biti pod vplivom alkohola! Vsa vozila so ustrezno pregledana, na vsake šest mesecev, nezgodno zavarovanje potnikov je vključeno v ceno prevoza.  Vsa vozila imajo osnovno in kasko zavarovanje ter tudi kartico Assistenca od zavarovalnice Triglav.

Voznik mora ravnati z vozilom vestno, prav tako mora biti urejen in prijazen, potrpežljiv in razumevajoč v odnosu do potnikov. V primeru nevarnega vedenja potnikov pri čemer s tem ravnanjem lahko sebi in drugim povzročijo telesne poškodbe, je voznik obvezen zaustaviti vožnjo, ter pred nadaljevanjem vožnje zavarovati varnost ostalih potnikov in vozila.

Voznik si sme vzeti pravico, če stranka besedno ali kako drugače ogroža ostale stranko v vozilu, da na primeren način odstrani neprimerno stranko iz vozila!

 

7.         RAZNO

Voznik ne odgovarja za osebne stvari  morebiti izgubljene ali pozabljene v vozilu. Voznik lahko obračuna stranki prevoz po veljavnem ceniku, v primeru da mora stranki na njeno željo pripeljati pozabljeno ali izgubljeno stvar.

 

8.         PRTLJAGA

Naročnik prevoza je upravičen do 1 kosa ročne prtljage 10 kg.  Ob predhodni najavi oziroma rezervaciji ter doplačilu je možna dodatna prtljaga, glasbeni pripomočki,  surfi, športna in smučarksa oprema, kolesa...
V vozila ni dovoljeno vnašanje nevarnih snovi in predmetov, kot so: radioaktivne snovi, eksplozivi, vnetljive tekočine, plinske jeklenke z butanom ali propanom, orožja, noži, strupi, korozivne snovi, kisline, magneti, infekcijske snovi: virusi in bakterije, droge.

Izvajalec ne obračunava dodatnih storitev, kakor so  : več kosov prtljage, rezervacije lupinice za dojenčke, otroškega sedeža.

 

9.          ODPOVED PREVOZA S STRANI IZVAJALCA

Izvajalec lahko delno ali v celoti odpove prevoz, če pred ali med njegovo izvedbo nastopijo okoliščine, katerim se ni bilo mogoče izogniti, jih predvideti ali preprečiti. Izvajalec lahko odpove vožnjo tudi v primeru, da se ni prijavilo najmanjše potrebno število potnikov oz. izvajalec je uporabnike dolžan obvestiti o odpovedi najmanj 2 dni pred pričetkom prevoza.

 

10.       ODPOVED PREVOZA S STRANI NAROČNIKA

Če pride do morebitne spremembe ali odpovedi pri že vnaprej naročenem prevozu - stranke iskreno naprošamo, da nas pravočasno obvestijo da ponudimo prostor morda drugemu potniku!

 

11.       VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Varovanje osebnih podatkov naših rednih, starih, novih ali / in poslovnih strank je pomembna skrb našega podjetja. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo,  ponarejanjem, posredovanjem....
Vaših osebnih podatkov ne bomo zlorabljali na kakršen koli način!

 
Nedelja, 5.julij, 2020